Csillagjegyek édesanyái
 

Kos 
A Kos anyuka eléggé energikus ember, képes arra, hogy egész nap szórakoztassa gyermekét. Jó programokat talál ki számára, és partner a játékban. A „kisfiús játékok sem idegenek tőle, mint a focizás vagy önvédelmi sportok. Gyakran közös sportot művel gyermekével, így sporttársak is lehetnek egyben.

Akkortól teljesedik ki igazán a Kos anyuka, amikor a gyerek három-négy éves lesz, s már partnernek tekinthető a szabadidős tevékenységekben.

A kos anyát, az energiája nagyszerűen alkalmassá teszi arra, hogy aktív gyerekeket neveljen. Osztozik a gyerekek lelkesedésében, minden új dolog iránt, amivel a világ és saját maguk felfedezése során találkoznak. A példája beléjük neveli a bátorságot, büszkeséget, illetve a az önbizalmat, amire a sikerekhez szükség van.

Meglehetősen őszinte minden érzésével kapcsolatban, ami a gyerekeit is ugyan erre ösztönzi, bár ők időnként jobban szeretnék, ha nem lennének mindig olyan szókimondóak.

Hajlamos lehet minden energiáját a gyerekeire áldozni, ami azonban nem tanácsos. A túl sok anyai buzgalom és intim kapcsolat árthat a gyerek természetes fejlődésének, mert később, amikor a gyerek a saját életét éli a világban, túlzott lehet az anyai jelenlét a tudatalattiban. Néhány gyerekével kapcsolatban, pedig végtelen türelemre lesz szüksége.


Bika 
A Bika anyuka lelkiismeretes a gyermekgondozásban, tökéletesen biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a gyermek fejlődését a legjobban szolgálják. Emellett szilárd, megbízható alapot kínál a gyermeknek, mindig lehet rá számítani. Ám igaz, hogy nagyon erőteljesen magához köti őt. Fontos, hogy a túlféltés ne jelenjen meg a kapcsolatban, hiszen a gyereknek szüksége van az önállóságra is!

Anyaként a Bika gyengéd, de oda figyel a gyerekei minden kívánságára. Sokat taníthat nekik az anyagi értékekről és hagyományokról, ami hasznosak lesznek, bármilyen területet választanak is. A legnagyobb érzékenységről, érzelmekről és támogatásról tesz bizonyságot, ami a gyerekeit illeti, esztétikus környezetet teremt számukra, és megtanítja nekik a szeretet és a szépség értékét is. Ugyanakkor az a veszély fenyegetheti, hogy túlzásba viszi a birtoklást, szentimentális és lusta lesz.

Ha magáénak vallja a materialista életszemléletet, akkor nem lesz hajlandó senkinek átengedni a gyerekeiről való gondoskodás feladatát, és túlzottan rájuk akaszkodik. Arra is van esély, hogy annyira konzervatív gondolkodásúvá válik, ami már nem veszélyezteti a gyerekeivel való kommunikációt. Ennek az lehet az oka, hogy túl lassú a mai fiatalokhoz képest, jobban tenné, ha beismerné, hogy nem tudja tartani velük a lépést, és barátságosan megkérné a fiatalokat, hogy Ők lassítsanak.

Oda kell figyelnie, nehogy elveszítse a gyerekei tiszteletét azzal, hogy rájuk erőlteti a saját anyagi értékrendjét, amíg Ők arra vágynak, hogy nagyobb más módon hagyjanak nyomot a világban.


Ikrek 
Az Ikrek anyuka jó beszélgetőpartner, bár tudása néha felületes lehet. A gyerek a gondjait mindig meg tudja beszélni vele. Elegendő szabadságot és mozgásteret enged neki, így megfelelően tud fejlődni, s megtapasztalhatja önállóságát.

Remek partner a szabadidős tevékenységekben, szívesen megy a gyerekkel kiállításra, színházba, moziba. Figyelme néha szétszórt, így megtörténhet, hogy pont akkor nem számíthat rá csemetéje, amikor valóban szükség lenne a problémák megbeszélésére.

Az Ikrek jegyben született nők, nem mindig vágynak az anyaságra, de ha egyszer elhatározzák magukat, akkor nagyon gondoskodó, szerető szülők lesznek. Akkor a legjobb anya a gyerekeinek, ha már elérték azt a kort, amikor tudd velük kommunikálni, és teljesen megértik, amit értük tesz.

Könnyen össze lehet zavarodva, hogy mik is a pelenkás korúak igényei, de ha egyszer megtanulnak teljesen beszélni, magukat kifejezni, akkor nagy segítségükre lehet a fejlődésükben. Mivel kevésre tartja az érzelmeket, a gyerekek szenvedhetnek időnként a szeretet hiányától, kivéve, ha az anya törődik azzal, hogy mit jelent a teljes fejlődés.

Azokban az esetekben, amikor nem a legodaadóbb anya, akkor is azért van ez, mert éppen egy másik elkötelezettsége van, ígérete foglalja le minden idejét. Jó példát nyújt a gyerekeinek a logikus gondolkodásával és a jó kommunikációs szokásaival.

Rák 
Rendkívül lelkiismeretesen gondozza a gyereket, odafigyel rá, nagyon empatikus. Mindig rendelkezésre áll, hiszen ő azért van a világon, hogy anya legyen, s gyermekének éljen. Élethivatásának tekinti az anyaságot, igyekszik minél igényesebben tanítani a kicsit. Ám igaz, hogy túlságosan félti a gyereket, nehezen engedi, hogy önállósodjon. A Rák anyuka még felnőtt korában is nagy szerepet játszik gyermeke életében.

Erről a jegyről gondoljuk általában, hogy a legjobb jellemzői azokban a nőkben összpontosulnak, akik a Rák jegyében születtek. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy valamit ők is elfelejtenek, ami ugyanolyan alapvető fontosságú lehet a gyerek nevelésében, mint az érzelmi táplálás, amiben részesíti a gyerekeit.

Mivel a Rák uralkodó bolygója a Hold, ami a gyerekkorra van befolyással, lehet, hogy csak a fejlődés korábbi szakaszában jeleníti meg az anya sztereotípiáját. az anyaként elkövetett hibái, pedig ugyanabból a forrásból származnak, mint a jó pontjai, az a kényelmet nyújtó, figyelmes szeretet, amire egy csecsemőnek szüksége van, erősen fizikai, védelmező módon adja meg a gyerekeinek. Velük viszont nyugodtan és ésszerűen kell beszélni, amire a Rák anya nem mindig képes.

Jobban ki kell tennie a gyerekeit a világ minden befolyásának, mint amennyire általában teszi. Az anyáknak, a lehető legközelebb kell állniuk a gyerekeihez anélkül, hogy fullasztóan hatnának a gyerekeik intellektuális fejlődésére, bármilyen korúak legyenek is.


Oroszlán 
Az Oroszlán anyuka mindig meg tudta őrizni gyermeki énjét, partner lehet a közös játékban. Nagylelkű, mindent megad a szeretteinek. Inkább magának nem vesz semmit, de a kicsinek biztos, hogy a legjobb ruhákat és játékokat szerzi meg. Olyan, mint az anyatigris: ha valaki csúnyán néz a gyerekre, megnézheti magát! Általában megvannak a maga szórakozásai, élete, társasága, így nem „telepszik rá” a gyermekére.

Az oroszlán anya sok tekintetben ideális. Időnként lehet, hogy túlságosan lefoglalják a saját dolgai, de az, biztos, hogy mindig számíthatnak a támogatásukra a gyerekei. Az Ikrek anyához hasonlóan Ő is akkor nyújtja anyaként a legjobb formáját, ha a gyerekei a csecsemőkor végéhez értek, a legjobb időszak, amikor elkezdik az iskolát.

Nagy segítségükre lehetnek, ami a kreativitásuk fejlesztését illeti, és sok olyan dologra megtaníthatja őket, amit tudni akarnak, beleértve azt is, hogyan élvezzék az életet. Nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy kialakuljon bennük az öntisztelet és büszkeség érzése. Fennáll a veszély, hogy túl sok tiszteletet és hűséget várnak el tőlük, különösen, ha a szabadelvű csemete szemében a hazafiasságról van szó.

Annak a társadalomnak a képét festi le nekik, ami elavul, régimódi, és amiben Ők nem nagyon szeretnének élni. Ezen felül, el kell kerülnie a generációs szakadékot, amikor akkor szélesedik, amikor az eszmék összecsapásra, kerül sor. Szükség lesz ezen kívül még némi alázatosságra is a gyerekeivel kapcsolatban. Végül is, néha nekik is lehet igazuk.


Szűz 
A Szűz anyuka lelkiismeretesen gondozza a gyermekét, de néha túl fáradt ahhoz, hogy valóban ráhangolódjon. Számára fontos a napirend, a szokások, amitől nem lehet eltérni.

Elemi igénye a tisztaság, de a gyermekek szeretik magukat összekoszolni. Ezeket a „koszos” játékokat a Szűz anyuka nem szereti. De igaz, hogy a gyerek mindig építhet rá. Kötelességtudata olyan példakép, amely a gyermek számára követendő lehet.

Annak ellenére, hogy a Szűz jegyűek gyakran túlzottan bölcsek ahhoz, hogy nagy családjuk legyen, vannak kivételek. Akár egy tucat gyereke van, akár egy-ha egyszer elhatározza magát a gyerekvállalásra,, akkor nagyszerű anya lesz. Lehet nem pontosan, és teljesen tudja kielégíteni a gyerekei összes érzelmi igényét, de fényesen teljesíti más területeken.

A szolgálás jegyében a Szűz azt tartja elsődleges feladatnak, hogy tudja mi a legjobb azoknak, akiket szolgál. De pontosan itt van az egyik probléma forrása is, meg kell tanulnia bevallani, hogy nincs mindig igaza, és végeredményben a gyerekei fogják a legjobban tudni, mi is a legjobb nekik.

Az a veszély is fent áll, hogy elnyomja a gyerekeiben a választási képességét, és a gyerekek úgy nőhetnek fel, hogy azt hiszik, csak az édesanyjuk tudja az igazságot. Azt is meg kell tanulnia, hogy a bíráló kritikusságát vissza kell fognia a gyerekeknél, akik ártatlanabbak, és az állandó kritizálás súlyosan árthat a gyerekeknek, akik szeretetre és csodálatra vágynak. 

 
Mérleg 
Barátságos, rengeteg kapcsolattal rendelkezik, amelyek a gyereket is szórakoztathatják. Szeret a gyermekével beszélgetni, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igényesen nevelje. Életvezetési mintát ad a kicsinek, akinek felnőtt korában is jól jöhet ez a tudás. Családja nagyon büszke lehet rá, hiszen megjelenése elsőrangú, nagyon szép anyuka.

Ennek a jegynek a szülöttei hasonlóan az Ikrekhez, szintén nincsenek oda alapvetően a gyerekvállalás kilátásáért. Ugyanakkor a Szűz is leginkább alkalmas az anyaságra, mert ez a jegy uralja a házasságot. A párkapcsolatot, és a többi embert általánosságban. 

Megtaníthatja a gyerekeit tapintatra, és arra, hogy intézze a másokkal való kapcsolatait a legkellemesebb módon. Beléjük tudja nevelni a társadalmi együtt érzést, ami alapvető fontosságú az érte gondolkodásmódhoz.

Leggyakoribb hiba, amit elkövet, hogy túl gyakran van máshol a figyelme, mint a gyerekszobában. Hajlamos inkább magával vinni a gyerekét, és vele együtt menni látogatóban, mint hogy otthon maradjon és nézze, hogyan alszik délután.

A gyerek érzelmi igényei szempontjából legkritikusabb időszakban előfordulhat, hogy nem figyel oda, hogy mire van szüksége leginkább, mert a Mérlegek hajlamosak több figyelmet szentelni a férjüknek, mint a gyerekeiknek.
  
Skorpió
Lelkiismeretes a gyermeknevelésben, „erős nő”, akire a gyerek mindig támaszkodhat. Általában közösen találnak a gondokra megoldást. Annyira elszánt, hogy bármi áron megvédi a gyermekét, nem számít, hogy mit kell ezért megtennie. Nemcsak az emberekkel képes szembeszállni, ha nem az egyéb, külső körülményekkel is: rengeteg munkával, de megteremti az áhított életkörülményeket, nívósan neveli fel.  

Ez az anyatípus nagyon védelmezi a gyerekeit, még akkor is ha erre nincs szükség. Időnként túlságosan aggodalmaskodó is, de csak a gyerekei legjobb érdekeit tartja szem előtt, és viseli a szívén.  

Sok energiája van, amit befektethet az anyaságba, és általában erős szüléshez megfelelő alkata van. Nem kell engednie, hogy a harag vagy a félelem hozzák ki belőle a legjobbat, mert ez veszélyeztetné a gyerekeivel való kapcsolatát. Különösen, amikor arra ösztönzi, hogy túlzottan uralkodjon a fejlődésük felett.  

Mivel valószínűleg illenek rá bizonyos viselkedési jellegek, amelyek idegesítők egy idő után, el kell kerülnie, hogy szidással teli legyen kapcsolata a gyerekeivel, amikor idősebbek és felkészülnek a világgal való találkozásra. Ne nyaggassa őket, hogy ezt csinálják , meg azt csinálják, és ne vegye fel az el nem ismert anya hozzáállását, csak azért, mert a gyerekei kicsúsznak az irányítása alól.
Sok érzelmi erőt adhat a gyerekeinek, de el kell kerülnie, hogy a kicsinyesség, a féltékenység és a kontrolláthatatlan gyűlölködés példaképévé váljon.

Nyilas 
A Nyilas anyuka nagyon vidám, derűlátóan áll az élet kérdéseihez. Szórakozás, játék vele az élet a gyermek számára. Arra neveli a kicsit, hogy kialakítsa saját elképzelését, magasabb tanulmányokat folytasson, egyetemre, főiskolára járjon.
Ő maga is művelt, ami előnyös a gyereknek, hiszen mindig lesz kitől tanácsot kérnie. Figyelnie kell arra, nehogy rákényszerítse a gyerekre a saját véleményét!  

A nyilas anya is jelzőfény a gyerekei számára, talál rá időt, hogy saját elfoglaltságaitól elszabaduljon, és a felnevelésüknek szentelje magát. A nyilasok gyakran magas képzettségűek, és tele vannak eszmékkel. Ezek fontos vonások, ha a gyerekek nevelésére fordítja őket. 

A nyilas anya valószínűleg sokat utazik, és magába szívja más kultúrák példáját, a gyereknevelés módszereit illetően. Vallási, pszichológiai, és filozófiai értelemben, sokat adhat a gyerekeinek.  

Ugyanakkor gyakran pont ezek a érdeklődései vonják el az anyai kötelezettségektől. Néha túl sokra becsüli a személyes szabadságot, olyannyira, hogy a gyerekeitől vonja el az időt, amit azzal tölt, hogy a saját lelki szükségletei kielégítésén fáradozik.
Csak akkor tudja átruházni a gyerekeire a szabadsággal kapcsolatos szemléletmódját, ha nem bánják, hogy ritkábban látják édesanyjukat. Más szóval, az Ő szabadságpéldája miatt tele lehetnek szükségletekkel és függőségekkel.


Bak 
A Bak anyuka komoly ember, s a gyermeknevelést élethivatásnak tartja. Ennek megfelelően lelkiismeretesen műveli, mindig lehet számítani a segítségére. Felelősségtudata óriási, felnőtt gyermekei is számíthatnak arra, hogy nincsenek egyedül a világban. 

Általában az anyagi kérdésekkel nincs is baj, hiszen a Bak anyuka jó anyagi körülményeket teremt.  
A Bak jegyében születet nők, nem mindig szeretik a nagy család gondolatát, gyakran a karriert választják a gyerek helyet. A legjobban teszi, ha, csak akkor megy férjhez, ha biztos a szerelemben, és hogy családalapításra vágyik. Ha ezzel szemben azért köt házasságot, mert úgy gondolja, ezt kell tennie, és ha még gyerekei is vannak, akkor könnyen eljöhet a nap, amikor feladja az anyai szerepet.  
Ha viszont teljesen átadja magát az anyai feladatoknak, akkor a leggondoskodóbb anya lesz belőle.

A természetes rendtudatossága miatt, a megjelenése időnként inkább apai lehet, mint anyai, mert ez az egyik gyengesége anyaként.  

Érzékenyen elrejti az élete érzelmi oldalát, és ez gyakran a gyerekei kárára válik, pedig nekik a saját érdekükben szeretetre és gyengédségre van szükségük. A Bak anyának, túl kell jutnia a kétségein, hogy nem képes elég meleg szeretetet adni a gyerekeinek és ez jelentheti számára a legnagyobb kihívást.  

Másrészt viszont később akkora támogatást tud adni nekik a karrierjüket illetően, ami felbecsülhetetlen értékű.
  
Vízöntő
Különleges ember, nyitott a különböző kultúrákra, emiatt Vízöntő anyuka gyermekéből is széles látókörű, érdeklődő felnőtt válhat. Ez a szemléletmód arra ösztönzi a gyereket, hogy ő maga is rengeteg kapcsolatot kössön.  

A Vízöntő anyuka egyenrangúként kezeli a gyermeket, kikéri a véleményét, s a döntési helyzetekben meghallgatja őt. Figyelnie kell azonban arra, hogy a határokat is be tudja tartatni a gyerekkel!

A Vízöntő nőt gyakran más dolgok érdeklik, mint az anyaság. Valószínű, hogy népszerű, és annyi barátja van, hogy nagyon nehezen viselné el, ha egész nap otthon kellene ülnie a gyerekek miatt.  

De van egy sokkal megbízhatóbb oldala is a természetének, és ha egyszer elhatározza magát a gyerekvállalásra, akkor odaadó anya lesz belőle. Mivel a kommunikációval kapcsolatban minden nagyon érdekli, élvezettel fogja figyelni, hogyan kezd el beszélni a gyereke, hogyan használja egyre jobban a szavakat, és mindent meg fog érteni, amit csak mond.  

Az egyik kedvenc anyai kötelessége, az esti mesemondás lesz, mert nagyon szereti a könyveket, és még felnőttként is élvezi a jó történeteket, akár mese formájában is. Amikor a gyerekei kicsik, meg kell tanulnia türelmesnek lenniük velük, mert folyamatosan úgy érzi, hogy lépésekkel előttük jár. Ez jó a saját értékelésében a gyerekeiről, de ezzel azt fogja elérni, hogy a gyerekei teljesen összezavarodnak.

A büszkeség és a dac természetes fázisa a gyerekek fejlődésének, és ez néha eltart egész a felnőttkorig. A Vízöntők nem nagyon szeretik ezt a tulajdonságot, és oda kell figyelniük a gyerekek nevelésére, nehogy túlságosan előtérbe kerüljön a személyiségükben, viselkedésükben ez a vonás.

Az általa tanított igazságokat, ritkán lehet megkérdőjelezni, elvitatni és figyelmen kívül hagyni.
  
Halak 
Érzelmi ember, szinte együtt lélegzik a gyerekkel. Pontosan ráérez arra, hogy milyen kívánságai vannak a kicsinek, s azokat igyekszik is teljesíteni. A gyerek gondjait komolyan veszi, nem neveti ki.  

Jószívű, de gyakran túlontúl lágyszívű is. Engedékeny a nevelési kérdésekben, pedig a következetességre óhatatlanul szüksége van a kicsinek. Megtörténhet, hogy nehezen osztja be az idejét, így nem tudja ellenőrizni a gyerek iskolatáskáját, leckéjét.  

A Halak anya, nagyszerűen gondoskodik a gyerekeiről, különösen, amíg kicsik, és sok szeretetre és figyelmességre van szükségük. Túlzottan érzékeny, ami a gyerekek viselkedését illeti, és elrejti őket az igazi világ és az igazi élet elől.  

A halak anya szilárd elveket követ, de ezeket valamilyen módon helytelenül teszi. Szándékaik jók, de a módszereit felül kellene vizsgálnia. Gyakran becsapják saját magukat, úgyhogy, ha ez az anya azt érzi, hogy most a lehető legracionálisabb, akkor szándékosan kihagyja az igazság legfontosabb részét, mert fél valamitől. Ez a zavar átvehetődnek a gyerekeivel való kapcsolatának bizonyos szakaszaira is, ami miatt időnként nem lesz olyan hatékony és eredményes szülő.  

Valahol mélyen egy tiszta látomás él benne arról, ami- hogy tisztán fejezzük ki, egy iránymutató fény lehet a gyerekek számára a lelki, spirituális fejlődésük számára. Fel kell készülnie fizikailag minden gyerekre, mert a testalkata miatt a szülés feleslegesen fájdalmas lehet. 

Forrás: Internet

'A nemes élethez nem kellenek nagy tettek, csupán tiszta szív és sok-sok Szeretet!'

'Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.'

'Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy, megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben!'