Jegyek és játszmák


Kos játszmák

A Kos játssza a Don Juan játszmát, amihez klasszikusan egy halak kell, aki érezheti magát áldozatnak, a Kos közben a kiélheti a „jöttem, láttam, győztem” mámoros pillanatát.
A Kos játszmája ezt már én találtam ki!) a Kocsmai verekedés, amikor a Kos csak pontosan kiszámítva mikor kell beszólni, hogy abból „verekedés” alakuljon ki.
A Kos nőkre jellemző a Trójai faló játszma, amikor a férj az oltár elé vezeti a csendes kedves szelíd szerelmét, aki rögtön a nászéjszakán átváltozik egy kardos mennyecskévé.
A hatalmat átveszi, és a férj azt érzi, hogy átverték „nem értem, nem ezt kértem…”.
Természetesen itt is a párok remekül megtalálják egymást, hisz a férfi ha nem is tudatosan de pontosan erre az elnyomó, domina típusú nőre vágyott, mert így  kiélheti saját gyengeségét

Bika játszmák

A Bika tekintettel lassúságára, higgadtságára a legkevésbé játszma orientált jegy.
Azaz Ő ritkán kezdeményez játszmákat, viszont mozdulatlansága, makacssága miatt remek partnert válik belőle más tüzesebb jegyek játszmáihoz.

Padlófék játszma
A Bika partnere azt érzi, itt idő a változásra, és noszogatni kezdi, hogy változtassanak, vágjanak bele valami újba. A Bika egy darabig hagyja magát csalogatni, aztán a döntő lépés előtt keményen megveti a lábát és egy tapodtat se mozdul.
A másik kínlódik, húzza-vonja, amíg bírja, aztán nyilván feladja.

Ikrek játszmák

Az Ikrekre legjellemzőbb az „Igen, de” játszma.
Az Ikrek felvet egy problémát, amire a másik féltől egy megoldás javaslat érkezik. Az ikrek bólogat „Igen, igen” aztán hirtelen az egy de szócskával megcáfolja az egészet,.
A másik újabb megoldást keres, mire az ikrek ellenérveket hozz fel, és ez megy a végtelenségig.

Viszketőpor játszma
Sorsdöntő beszélgetéseken firkálni kezd, a padot vakargatja, egyszerűen irritálóvá válik. Kis szurka-piszka megjegyzéseket tesz, mindaddig míg a komoly beszélgetés már komolytalanná válik, neki nem kell se felelősséget vállalnia se dönteni

Rák játszmák

A Rákról tudjuk, hogy a legérzékenyebb, legsebezhetőbb jegy. Életének megrontója valóban az érzelmi bizonytalansága, mert nem tudhatja, hogy akit szeret, az viszont szereti-e, hogy nem hagyja el, hogy akire vár, tényleg megjön, stb.
Érzékenysége kapcsán aztán szépen érzelmi zsaroló lesz, és legjellemzőbb játszmái is erről szólnak.
Az Oh, én szegény játszma ilyen, és a Mimóza, amikor is állandóan könnybe lábadt szemmel jön megy. Ha megkérdik mi a baja azt mondja semmi, ettől kezdve lehet találgatni mivel bánthattad meg és egy idő után azt veszed észre,hogy semmi mással nem foglalkozol csak vele, és hogy a kedvébe járj, de hisz épp ez volt a szándéka.
A játszma csattanója, hogy amikor már bekerültél a belső körébe, azt érzed, hogy többé már moccanni se bírsz.

A Madárfióka játszma
A Rák nők játszmája elsősorban. Magatehetetlen kis elesett madárfiókához hasonlóan azt várják partnerüktől, hogy meleg fészket biztosítson számára, aztán amikor már mindent megkapott akkor jól belecsíp a gondoskodó kézbe, mondván, hogy miatta nem tanult meg repülni és lett ilyen kiszolgáltatott

Oroszlán játszmák

Az Oroszlán természetesen mindig hatalmi pozícióra törekszik, így játszmái általában (ezt is én nevezem így)
A” Ki a király?- Én vagyok a király” típusú játszmák
A gond az, hogy az Oroszlán nem harcol, hanem háborút visel.
Így Ők azok akik képesek a 30 éves háború nevű játszmára is, amely ténylegesen évtizedekig tart (mondván, a család, az anyagiak, a gyerekek végett) amikor egy házasságban egy fedél alatt élve, valóban arra várnak mikor emeli fel a másik a fehér zászlót, és adja meg magát. Ebben a játszmában valóban minden lehetséges (érzelmi zsarolás, lelki terror, hűtlenség, agresszió) a lényeg, hogy az Oroszlán soha nem adja fel.
Az Oroszlán nőkre jellemző, az Elza a vadon szülötte játszma, mivel az Oroszlán érdekeltségű nőknek, életre szóló  pszichológiai értelemben vett lerendezetlen tartozása van az apjával, így minden férfival rivalizálásba kezd, és főleg a férjével.
Ennek a játszmának a legfőbb fegyvere a szex - bevallott hűtlenség, frigiditás) amivel a férjet előbb utóbb padlóra küldi.
Az Oroszlán sorskönyvek között nem fogunk vesztes sorskönyveket találni

Szűz játszmák

A Szűz játszmái abból az életpozícióból fakadnak, hogy Ő nem Oké.
A Szűz állandóan retteg, és szorong, hogy az amit tesz milyen beláthatatlan következményekkel járhat.
A Szűz a „Hogyan legyünk boldogtalanok” típusú játszmát játssza.
Ha megvesz valamit, akkor 2 perc múlva rájön, hogy a másikat kellett volna venni.
Ha elutazik valahova, akkor biztos Ő lesz az aki a fél házat magával viszi, mert lehet szükség lesz a hótaposóra is a nyári tengerparti nyaraláson. Azonkívül  biztos mindennel elégedetlen lesz, és folyamatosan zsörtölődni fog, hogy kosz van, és vagy túl meleg van, vagy nincs elégé meleg.
A Szűz nem vezető típus, mégis gyakran vállalja magára ezt a szerepet, mert szorong attól hogy más még alkalmatlanabb lesz erre a feladatra.
Utána pedig belekezdhet az „Ezt is én kell megcsináljam” méltatlankodásba, amely egyik kedvenc játszmája, vagy a számon kérhet, hogy „még ezt se vagy képes megcsinálni?” 

Mérleg játszmák

Az asztrológiai jegyek közül a Mérleg jegyűeknek van a legtöbb párkapcsolati játszmájuk

Varródoboz játszma
A Mérleg környezetében, kibogozhatatlanok, kapcsolati szálak, mert a dobozból csak egy valami hiányzik, az olló. Így a mérleg életében minden kötés és kapcsolat vég nélkül fenntartható, és fenntartandók-vagyis képtelen bármiféle szakításra. Ez a „küldjetek el, csak nekem ne kelljen” állapot, de érdekes módon, a Mérleg partnerei se veszik elő a kisollót hanem maradnak ebbe a beláthatatlan , követhetetlen kötödésben akár életük végéig.

Lovagi torna
A Mérleg lány tudatja mindkét lovaggal, hogy képtelen köztük dönteni. A lovagok, rögtön kardot rántanak, hogy megvívjanak a hölgyért, miközben Ő csendben eltűnik egy titokzatos harmadikkal.

Várószoba játszma
Ismét arról szól, hogy a Mérleg képtelen igent vagy nemet mondani, így a rajongók csüggedő reménnyel ülnek és várnak rá

Sárba tiport igazgyöngy
Ez az előző játszma folytatása lehet, hogy miután a várószobába ülők türelme elfogyott és szétszéledtek, a Mérleg magára maradva a durva érzéketlen világ áldozatának érzi magát, de közbe természetesen újabb megmentőket keres, akik az előzőleg már össze vissza gubancolódót fonalat tovább gombolyítják

Skorpió játszmák

A Skorpió játszmái mondanom se kell, hogy a kegyetlenebb típusokba tartoznak.
Itt már tényleg nem babra megy a játék.
A Skorpiónak élet , elevenség láz kell, így ha egy párkapcsolat ellaposodik akkor Ő a langyos vizet biztos felkavarja

Jégember játszma
A Skorpió egyik napról a másikra érzelmileg megfagy, és közli elhidegülését.
A partner ilyenkor remegni kezd, és minden félelemét a Skorpióra önti  (ezt a látványt a Skorpió nagyon élvezi) majd újból izzani kezd, és kapcsolat mint egy hullámvasút ismét száguldani kezd felfelé

A manipulátor játszma

A Skorpió addig manőverez, amíg a másik szinte megbabonázva mindenbe követi Őt, és mindent megtesz neki akarata szerint

 Délibáb játszma

A Skorpió ebben a játszmában az örök elérhetetlen , akit a másik kerget, üldöz de soha meg nem kaphat. Ez is izgalmas játszma, és itt se kell tartani attól, hogy a párkapcsolat ellaposodik

Nyilas játszmák

A Nyilas ritkán indít játszmát viszont gyakran válik mások játszmáinak az áldozatává.
Legismertebb játszmája az Enciklopédia
Ez egy ártatlan kérdéssel kezdődik amely kapcsán a nyilas érzékeltetni tudja, a másikkal, hogy mennyire tájékozatlan és tudatlan.

Példakép játszma
Ez röviden annyi, hogy a Nyilas által sokra becsült személyt nekünk is isteníteni kell. Ez általában a Nyilas anyja vagy apja vagy egyéb közeli hozzátartozója.
Bármennyire is veszünk részt ebben a személyi kultuszban a játszma kimenetele, hogy mi mennyire jelentéktelenek és kisszerűek vagyunk.

Bak játszmák

„A Bak oltárán 3 szó áll:  Idő, Pénz, Teljesítmény”
A Bakok sajnos tudat alatt olyan partnert vonzanak be, akik ennél komolytalanabb istenségeknek áldoznak, így a Bak, máris játszmába kezdhet, hogy bebizonyítsa, hogy a másik mennyire pontatlan, költekező, stb.
A Bak nagy problémája, hogy számára csak egy út járható, és ez az előre megszabott általa kitűzött célhoz vezető út.
Csakhogy a környezetében élők néha kacskaringós utakat választanak, néha botladoznak, de ezzel a Bak nem tud mit kezdeni, ezért a Bakokkal történik meg leggyakrabban, hogy egyszer csak azt veszik észre hogy partnerük gyermekei faképnél hagyták, mert „lemaradtak az úton”
A Bakkal vitatkozni nem lehet, egyik legismertebb játszmája az Iskolamester
Ez arról szól, hogy a Bak mindenkit kioktat, megnevel, vég nélkül leckéztet. A végtelenségig sorolja a másik bűnlajstromát és a másik tetteinek összes lehetséges következményét.

Vízöntő játszmák:

A Vízöntő mint már sokszor írtam, elsősorban is szabad és független szeretne lenni, de ezért sajnos folyamatosan a függés függetlenedés ellentmondásába bonyolódik bele, ahonnan természetesen fejvesztve menekül. Azt is tudni kell, hogy a Vízöntőnek mindig elvei vannak, tehát bár különc és szabad jegyként van számon tartva, mereven ragaszkodik a saját individuális elképzeléseihez.

Kaleidoszkóp:
Jellegzetessége, hogy a Vízöntő a párkapcsolatban új elveket és szabályokat talál ki a kapcsolat működésére. Új határokat állít fel , amit a partnere, hogy ne tűnjön, ódivatúnak lelkesen követni kezd, ám amint a partner a játékszabályokat magáévá tette, a Vízöntő rögtön vált. Mindent átrendez, a saját eddigi elképzelésit lenullázva, partnerét akár megszégyenítve „Hogy Te milyen hülye vagy, hogy ezt csinálod! Nincs egy eredeti gondolatod!„ekkor új szabályokat állít fel. Ez a játszma addig tart, amíg a partner bírjaJ

Vadon szava:
A Vízöntő azt kéri partnerétől, hogy „Szelídíts meg! Változtass meg! A partner készségesen megtesz mindent, ám amikor már mindent megtett, a széltől is óva, akkor jön a csattanó:a vízöntő részéről „ Ez borzasztó, melletted nincs levegőm, megfojtasz!” és azonnal kilép  a kapcsolatból.

A Vízöntő férfiakra hasonló játszma Préri Farkas, amelynek a lényege, hogy „Menj oda, bonyolódj bele, aztán lépj le!” Klasszikusan a westernfilmek klasszikus hallgatag hősében lehet felismerni, de napjainkban is vannak ilyenek szép számmal. Jellemző rá, hogy úgy tűnik el egyik napról a másikra, semmi előzmény nélkül, amikor a kapcsolat még jó is volt, hogy a nő általában napokig csak azt kérdezi magától, „De hát miért?”- A válasz egyszerű, mert a Vízöntő csak önmagáé!

Halak játszmák

Mielőtt  ennek a jegynek a játszmáiról írnék, egy kis kitérő….
A játszmák bejegyzésnél, olvashattátok, hogy a játszmák típusa attól függ, hogy az egyén milyen Sorskönyvet írt magának még zsenge 3-5 éves korában. Nagyon egyszerűen vannak vesztes és vannak nyertes sorskönyvek, és egész életünk valóban arról szól, hogy a magunk által megírt sorskönyvet beteljesítsük .És igenis vannak  (nem is kevesen, hisz ez még ráadásul magyar virtus is) akik vesztes sorskönyvet írnak maguknak.
A Halak jegyre a vesztes sorskönyvek a jellemzőbbek.

Mártírok útja

A halak felajánlja segítségét, amit a mási fél el is fogad, de mivel számára ez jelentéktelen dolognak tünik, meg is feledkezik róla. A halak egyre abszurdabb és kellemetlenebb helyzetekbe sodorja magát, amíg a mási egyszer csak észreveszi, és bűntudattól terhelve, megkérdi:” Hogy tehettem ezt veled?” Ekkor jön a történet csattanója, hogy a Halak könnyes szemmel behajthatja az összes sajnálkozást és átélheti azt, hogy mekkora önfeláldozó mártír is Ő.

A partra vetette bálna
Ez klasszikusan az összes alkoholista, drogfüggő, és egyéb függőségben szenvedő játszmája.
A lényeg, hogy mindig akad egy megmentő, aki a bálnát a szárazról visszasegíti a tengerbe, ám az mindig újra partra veti magát. Senki nem érti, miért csinálja , viszont a játszma mindaddig folytatódik, amíg akad egy megmentő.
Ez egy külön téma, hogy miért tart ki a „megmentő” az alkoholista, a drogfüggő, stb. mellett.  Miért kell neki ezt a szerepet bevállalni….

Forrás  Internet

'A nemes élethez nem kellenek nagy tettek, csupán tiszta szív és sok-sok Szeretet!'

'Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.'

'Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy, megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben!'