Hölgyek és a párkapcsolat


Kos kisasszony, az energiabomba
 

A Kos jegyű nő kirobbanó temperamentummal megáldott, igazi tavaszi szülött, akinek energiái szinte kifogyhatatlanok. Amellett, hogy rendkívül kezdeményező típus, tervei megvalósításának kezdetén lelkes, és általában egy darabig kitartó is, ám legtöbbször nem marad ereje, kedve a sikeres befejezésre, mert már egy újabb célért lelkesedik. A szerelemben is hasonlóan viselkedik: hajlamos arra, hogy a kezdeti izzó fellángolás után szinte nyomtalanul eltűnjön, kilépjen a kapcsolatból, és másik férfiért rajongjon. Kos kisasszony harmonikus párkapcsolatban élhet az Oroszlán, a Nyilas vagy a Halak jegyében született urasággal, a többi jegy szülöttével viszont nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz az élete.


A művészetért rajongó Bika
 

A művészetrajongó, kifinomult ízlésű, kényelemszerető és az élet élvezeteit különös módon kedvelő Bika hölgy romantikus lélek. Szereti a hangulatos vacsorákat, a holdfényes tengerparti sétákat, az ínyencségeket. Megjelenése, lakásának berendezése mindig ízléses, szereti a drága, fényűző holmikat. Természete nyugodt, sosem kapkod, mindig megfontoltan cselekszik. A munkában szorgalmas és kitartó.

Nagy fába vágja a fejszéjét az, aki szeretné megváltoztatni valamelyik tulajdonságát, a tetteit befolyásolni, esetleg egy vita során sarokba szorítani a Bika szülöttet. Kemény dühkitörésre, hirtelen haragú válaszlépésre számíthat. A Bika csökönyös, és álláspontjától szinte eltántoríthatatlan. Haragja viszont hamar elszáll, és gyorsan jókedvre derül. Ideális partnere a Bak, a Rák, a Skorpió, érdemes elkerülnie viszont a Vízöntő és a Kos férfiakat.


Társaságkedvelő Ikrek
 

Az Ikrek jegyében született hölgyek képtelenek a hosszabb időn át tartó egyedüllétre, a magányos életre, mert alapszükségletük a társaság. Folyton arra törekszenek, hogy valamit tevékenykedjenek, és emberek vegyék őket körül. Az Ikrek hölgy természete általában vidám, könnyed, de gyakran könnyelmű és állhatatlan is. Kapcsolataiban éppen ezért sokszor megjelenik a harmadik fél is. Szeret hódítani, flörtölni, ágyba bújni a partnerével, a hűség viszont nem tartozik a jellemző tulajdonságai közé... Az Ikrek nő jó kapcsolatban élhet a Mérleg férfival, esetleg a Vízöntővel. A Bika férfi mellett is jól érezheti magát, de esetükben a tartós kapcsolat, a házasság szinte kizárt.


A Rák férjhez akar menni
 

Rák kisasszony igazi korán férjhez menő típus, életét minél hamarabb hozzákötné a szeretett férfihez. Életeleme a család, a gyermeknevelés, vágyai netovábbja a meghitt, közös otthon. Hajlamos túlzásba is vinni az ezekkel kapcsolatos tevékenységeit és így zárkózottá válni. Kiváló kapcsolata lehet a Skorpióval, kerülje viszont a Bika és az Ikrek jegyű férfiakat.


A büszke Oroszlán
 

Az Oroszlán nő büszke, és vonzzák az élet szépségei. Azt mondják róla, hogy kitűnő barát, mert évtizedeken át is kitart azok mellett, akiket valaha megkedvelt. Nem mondható jó emberismerőnek, így viszonylag gyakran előfordul nála, hogy rosszul választ. Ráadásul hajlamos a gyors házasodásra is, így elmondható, hogy az Oroszlán a bontóperek igazi bajnoka. Kellemes kapcsolatba kerülhet a Kos és a Nyilas jegyek szülötteivel, feltétlen kerülje viszont a Bikával, az Ikrekkel, a Rákkal kialakítandó nexust.


Puritán és igényes Szűz
 

A precíz, ügyes kezű, harmóniát kedvelő, puritán Szűz igényes nemcsak másokkal, hanem önmagával szemben is. Intelligenciája folytán a családi élet, a háztartás teendői általában nem elégítik ki, szüksége van a sikeres szakmai karrierre is. Szigorú elveit, puritán életfelfogását sokan tévesen a kicsinyességgel, a vaskalapossággal azonosítják. Bak és Bika férfipartnerrel élhet ideális kapcsolatban. A Vízöntővel rövid kapcsolatnál, egyéjszakás kalandnál feltehetően nem futja többre, a Mérleggel, a Skorpióval pedig kifejezetten kellemetlen volna együtt élnie.


A Mérleg kitűnő feleség, jó anya
 

A Mérleg nő az asztrológusok szerint kitűnő feleség, élete a férje körül összpontosul – néha olyan mértékben, hogy gyermekeinek meg kell elégedniük szívében a második hellyel. Anyai ösztöneit legyőzik a férje iránti szeretet hullámai. A Mérleg nők kitűnően, hosszan tartó kapcsolatban élhetnek az Oroszlán és a Vízöntő férfivel. Feltétlen kerülendő azonban például a Kossal létrehozandó kapcsolat.


A szigorú Skorpió
 

A Skorpió hölgyek nehezen tudnak bensőséges, hosszantartó kapcsolatot kialakítani, mert hajlamosak a szigorra, és nehezen nézik el mások gyengeségeit. A jegy szerencsétlensége, hogy szülöttei nagyon gyakran kötődnek náluk gyengébb jellemű férfiakhoz, és ez csak fokozza a gondokat. A Skorpió nőből ugyanis az ilyen kapcsolat a legrosszabb tulajdonságait – a csípős véleménynyilvánítást, kötözködő hajlamát – hozzák elő. A Skorpió hölgy szenvedélyes szerető, aki rendkívül féltékeny, mert fenntartások nélkül birtokolni akarja az általa szeretett férfit. Ha hazugságon kapja a partnerét, vagy az megbántja őt, akkor nem sokat tétovázik, hanem gyorsan odébbáll. Reményteli, jó kapcsolata lehet egy Skorpió férfival vagy Rák partnerrel, a Bak férfi is szóba jöhet egy tartós kapcsolatban, ám ebben az esetben még sokat kell dolgozni azon, hogy elsimuljanak közöttük az ellentétek. Óvakodjon viszont a Bika, az Ikrek, a Kos közeledésétől.


Őszinte és nyílt a Nyilas
 

A nyitott, őszinte Nyilas jegyűnek számolnia kell azzal, hogy ezeket a tulajdonságait némely férfiak olykor félreértelmezik, és nyílt szexuális közeledésként értékelik. Ha ez több alkalommal is megtörténik Nyilas kisasszonnyal, lehet, hogy visszahúzódóvá, sértődötté teszi a kudarc, és hajlamossá válik arra, hogy rövid távú kapcsolatokba meneküljön. Számára az ideális pár az olyan férfi, aki nem veszi rossznéven, ha kedvese rámosolyog valakire, aki türelmes, és szíve hölgyét eléggé szereti ahhoz, hogy elfogadja olyannak, amilyen, nem akarja megváltoztatni párja alapvető tulajdonságait. A Nyilas nő számára ideális kapcsolatot kínálhat a Kos, az Oroszlán, a Mérleg jegyben született férfi.


A Bakot ki kell érdemelni
 

A Bak jegyében született hölgyek csak látszatra ridegek, visszautasítók, a valóságban igen mély érzelmek lakoznak bennük, erősen vonzódnak párjukhoz. Persze csupán ahhoz a férfihez, akit erre méltónak tartanak. Ehhez pedig az szükséges, hogy párja olyan belső értékeket – intelligenciát, toleranciát, hűséget, őszinteséget – tudjon felmutatni, amelyek miatt a Bak jegyű hölgy képes felnézni rá. Ezeken a kiváló tulajdonságokat minden esetben értékeli és viszonozza is a saját értékes jellemvonásaival. A Bak nő ideális partnere a nyugodt, kiegyensúlyozott, ám az élet gyönyörűségeit igencsak értékelni képes Bika. Boldog, harmóniában élő pár válhat belőlük, amelynek tagjai hosszú éveken keresztül képesek megbecsülni és megtartani egymás társaságát. Jó párost alkothat a Bak nő és Szűz jegyű férfi is, az Ikrek, a Mérleg, a Nyilas viszont megkeserítheti az életét.


Vízöntő – a hasonlóság boldogít
 

A Vízöntő nőnek olyan párt kell találnia, akinek az övéhez nagyon hasonló a felfogása, az életszemlélete. Olyan férfira van szüksége, aki megérti a nő önállósági törekvéseit, a változások, újdonságok iránti rajongását. Ideális társa egy másik Vízöntő lehet, de az Ikrek, a Mérleg is illik hozzá. Kerülje azonban a Halakat, a Bikát, a Rákot, mert a kapcsolat megkeserítheti mindkettőjük életét.


Érzelmi biztonságot kereső Halak
 

A gyengéd, kedvességgel alaposan megáldott Halak jegyű hölgy előnyös külsejét igyekszik felhasználni párkapcsolatainak sikerre vitelében. Tartós, harmonikus kapcsolatra akkor számíthat, ha olyan partnert talál, aki érzelmileg erősen kötődik hozzá, toleráns, és szeretetével érzelmi biztonságot teremt a párjának. Ideális partnere a Skorpió és a Rák. A Bakkal is kiépíthet életre szóló kapcsolatot, de annak az alapja inkább a barátság, mint a szerelem lesz. 

Forrás-Internet

'A nemes élethez nem kellenek nagy tettek, csupán tiszta szív és sok-sok Szeretet!'

'Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.'

'Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy, megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben!'