AZ ASZCENDENS - AZ ÁLARC, AMI ELŐTTÜNK VAN

Csillagjegyek az Aszcendens tükrében

  Kos Aszcendens 
      
    Amikor a Kos az Aszcendens, az uralkodó bolygó a Mars. Mivel a Kos irányítja a fejet, az egyén legfőbb jellemzője az önfejűség. A testbeszéd lehajtott fejjel ábrázolja őt, mintha az élet minden terhét a test ezen részén hordozná. A vitalitás, a lelkesedés, az impulzus, illetve a gyors mozgás jellemzik, mivel a Mars irányítja a cselekvést, az aktivitást és a vitalitást. A stressz a fejben raktározódhat el és fejfájást, homloküreg problémákat, illetve az agy és a szem működésével kapcsolatos problémákat okozhat. A Mars szabályozza a vért, különösen a vörös vérsejteket. Ugyanakkor a Mars irányítja a mellékvese működést és a szexualitást is. A Mars Aszcendensű emberek nem csak életerősek, vakmerőek és ambíciózusak, hanem romantikusak és erős szexualitásúak is. Különösen magas az adrenalin bevitelük és ez képessé tesz őket arra, hogy például a versenyhelyzetekben mozgósítsák energiájukat.
A Mars állása a születési folyamatra is erős hatással van. Ugyancsak meghatározza, hogy az egyén képes-e cselekedni bizonyos helyzetekben, képes-e kezelni a stressz helyzeteket, tud-e kezdeményezni és hagyja-e, hogy a frusztráció lehangolja. A Mars elhelyezkedése és állása, meghatározza a születés kondícióit, csakúgy, mint magát a születési folyamatot is. Ha a Mars állása pozitív és könnyű, akkor valószínűleg a születés folyamata is gyors, könnyű és zavartalan. Ilyenkor az egyén hasznosan tudja irányítani energiáját és képes a versenyhelyzetek kezelésére. A versenyhelyzetek azért fontosak, hogy el tudja égetni a szervezete által természetesen felhalmozott energiát.
Ha a Mars az asztrológiai képletben nehéz fényszögbe kerül a többi bolygóval, az már a születéstől kezdve frusztrációt eredményezhet. A regressziós foglalkozáson, az ezen Aszcendenssel rendelkező emberek tudatában vannak annak, hogy a születésük siettetett volt. Alig várták, hogy végre kikerüljenek az életbe. Néhányuk azonban félt attól, hogy az ő sietős, heves tevékenysége, megsérti az édesanyját a szülés alatt, ezért ezek az emberek visszafogták magukat. Ez azonban nyugtalanságot, nyomást, néha még határozatlanságot is okozott, mely életük hátralévő részében jellemezi őket. A legtöbb esetben a születés késleltetése miatti aggodalom erősödésével, az egyén felgyorsítja a folyamatot, gondolván, hogy jobb hamarabb túl lenni rajta. Az anya így is, úgy is megsérül. Ha azonban úgy érzi, hogy az édesanyja miatta szenvedett, bűntudatot érez. Esetleg beszorul a szülőcsatornába, amely nagy nyomást gyakorol a fejre.
Az életben ugyanezek a minták működnek. Az egyén inkább visszafogja magát vagy félbehagyja a cselekvést csak, hogy másokat meg ne bántson. A helyesnek vélt cselekedet azonban csalódottsághoz vezethet és annak beszüntetése "gátakat"(?) eredményezhet a fejben. Néha öntudatlanul maga az egyén dönt úgy, hogy inkább saját csalódottságával foglalkozik mintsem, hogy versenyhelyzetet teremtsen és meg bántson másokat. Közben pedig azon csodálkozik, hogy miért szenved folytonos fejfájástól.
Ezen Aszcendenssel rendelkező embereknél nagyon fontos a torna, különösen frusztráció és idegeskedés esetén. A torna serkenti a szellemi energiát, mert opioidot szabadít fel az agyban. Ez megkönnyíti a tiszta gondolkodást. Ha az egyén stressz helyzetben is képes cselekedni, minden jó és helyénvaló. Ha az egyén erőtlennek érzi magát, internalizálja dühét, stressz helyzetet teremtve így a Mars által irányított testrészekben. Előfordulhat, hogy a véráramba kerülő adrenalin helytelen és szélsőséges érzelmi kitöréseket eredményez. Az egyén vagy azt érzi, hogy tele van általa kezelhetetlen haraggal, vagy úgy érzi, hogy teljesen tehetetlen. A túlzott stressz nyomást gyakorolhat a mellékvesére, akadályozhatja a véráramlást a szervezetben, és baleseteket okozhat. Ha a véráramlás egyenletes a szervezetben, a sérülés valószínűsége is alacsonyabb.  
     
    Bika Aszcendens 
      
    Amikor a Bika az Aszcendens, a stressz a nyelvben és az állkapocsban összpontosul. Az egyén erős állkapocs csonttal, kiálló állkapoccsal vagy szoros fogakkal rendelkezhet. Testbeszéde mindaddig könnyed, amíg azt nem gondolja magáról, hogy túlságosan kényelmes és meg nem makacsolja magát. Mivel a Bika irányítja a torok környékét, sokszor küszködhet torokfájással. Különösen a pénzügyi aggodalmak okozhatnak stresszt a test ezen részén. A torok központ kapcsolatba hozható az erő kifejezésével, tehát minden olyan esemény, amely kapcsolatba hozható az önmegvalósítással, vagy a hatalom gyakorlás hiányával fizikai reakciókat válthat ki.
A Bika Aszcendensű ember nagyon érzéki. Az öröm és a szeretet mindenkinek nagyon fontos az egészség megőrzéséhez, de a Bika Aszcendensű embereknél ezek alapvető fontosságúak. Az öröm, a szeretet és a kielégülés hiánya olyan pótcselekvések keresésére késztethetik, melyek veszélyesek lehetnek egészségére. Mivel a Vénusz irányítja a májat és a veséket ezek a testrészek is megsérülhetnek: különösen, ha az élelmiszerek és italok tekintetében túlzott engedékenység tapasztalható.
Mivel a Bika fogékonnyá teszi az egyént az ínyenc élvezetekre, olyan ételeket fogyaszthat, melyek túlságosan dúsak és édesek ahhoz, hogy könnyen felszívódjanak a szervezetbe. Egy rövid időre jobban érezheti magát, ha olyan nyugtató italokat fogyaszt, mint például a bor vagy valamilyen likőr. Hosszú távon azonban a túlzott engedékenység több fájdalommal jár, mint örömmel. Az éneklés olyan pozitív torok gyakorlat, amely örömet nyújt és nincs káros mellékhatása.  
     
    Ikrek Aszcendens 
      
    Az Ikrek Aszcendensű egyén szellemi stimulációra és élvezetre vágyik. A testbeszéde élénk és energikus, jó beszédkésséggel bír és kíváncsi. Testfelépítése általában magas és vékony (?). Ha élete aggodalommal teli, unalmas vagy kevésbé serkentő a stressz visszafordíthatja az energia áramlást és ez a tüdő körül okozhat problémákat. A stressz a karok, vagy a páros szervek gyengeségében mutatkozik meg. A szemekben, végtagokban és a páros szervekben jelentkező gyengeség, arra hívja fel az Ikrek Aszcendensű egyén figyelmét, hogy több kívülről érkező stimulációra van szüksége. Jobb, ha távol tartja magát azoktól a helyzetektől, melyek az objektívebb látásmód fejlesztését szolgálják. A szem túlterhelése például, fáradság és szellemi megterhelés eredménye lehet és nem hozható kapcsolatba látási problémákkal. Az unalom, a szellemi fáradság vagy a levertség energia hiányt okozhat, amely gyengíti az asztma, a hörghurut, vagy a mellkas megfázása elleni védekezést. Ezeknél az embereknél az aggodalmakat felszínre kell hozni és szellemileg kihívást jelentő tevékenységgel kell helyettesíteni.  
     
    Rák Aszcendens 
      
    A Rák Aszcendens esetén, a születési stressz vagy a gyerekkori trauma a gyomorban vagy a hasi idegközpontban jelentkezik. Az egyén születésekor árvának vagy elhagyottnak érezhette magát, ami talán az édesanyjával vagy a táplálékkal hozható összefüggésbe, és olyan érzékenység vagy érzelmi tulajdonság kifejlődését eredményezte, melynek elviselése nagyon fájdalmas lehet. A testbeszédében ez a kilengő járásmódban mutatkozik meg, ami a tengeri rák mozgásához hasonlítható. Nem tud az élet dolgaira egyenes megoldást találni, hanem mindig oldalról közelít a megoldás felé. Amikor énekelni tanultam, a kiváló David Craig-től, azt mondta nekem, hogy a járásom túl "nedves". Ami még jobban leírja a Rák vízes jegyét.
Stressz helyzetben, vagy elhagyatottság érzése esetén, a Rák Aszcendensű embernek olyan érzése támad, mintha gyomorszájon vágták volna, vagy egyszerűen csak erős fájdalmat érezhet a test ezen részén. A fekély, a gyomorhurut, az emésztési zavarok, a hányinger és a hányás, mind stresszhatásra vagy az érzelmi zaklatottságra adott reakciók. Az éhség érzet és a hasi idegrendszerben végbemenő reakciók arra késztethetik az egyént, hogy gyorsan és sokat egyen. A túlzott mennyiségű táplálékbevitel csak tovább fokozhatja a test ezen részében már meglévő feszültséget, amely testsúlynövekedést eredményezhet.
Ennek ellenkezője is igaz lehet. A bulímia egy olyan betegség, amelyről mostanában sokat beszélnek. Sok bulímiában szenvedő beteg tudatosan hány, hogy kiadja magukból azt az ételt, melynek előzőleg nem tudott ellent mondani. Néha ez azért is történik, hogy kontrolálja a testsúlyt, de bármi is legyen a motiváció, a bulímia, elsősorban érzelmi zavar következménye, csakúgy, mint a túlzott táplálkozás is.
A Rák Aszcendensű embernél a víz visszatartás is okozhat testsúlynövekedést. (...) A Rák Aszcendensű embereknél nem ritka a tej vagy a tejtermékek allergiája. Mivel a Jupiter irányítja az Aszcendens egészséget uraló hatodik házát, érzelmi stressz hatására a vese is megsérülhet. A Rák Aszcendensű emberek alapvető félelme az elhagyatottság és az éhség. Ezen jegyű embereknél fontos, hogy olyan cselekvéseik és törekvéseik legyenek, melyek igazi tápláló érzéssel töltik el őket és, amelyek érzékeny reakciót váltanak ki másokból.  
     
    Oroszlán Aszcendens 
      
    Amikor az Oroszlán az Aszcendens, a kívülről érkező nyomás a mellkas környékén jelentkezik. A stressz a szívizomban is összpontosulhat. A stressz felgyülemlése esetén mégis a szív chakra a legveszélyeztetettebb hely, mivel a szív a szervezet központi irányító szerve. A szívben történő energia áramlás korlátozása később szív problémákhoz vagy szív infarktushoz is vezethet. Ahhoz, hogy az Oroszlán Aszcendensű egyén boldognak és stressz mentesnek érezze magát, szeretetre, de legalább is megbecsülésre van szüksége.
A büszkeség az Oroszlán jegyű ember egyik legerősebb jellemvonása. Modorát a méltóság és az erő jellemzi. Amikor a büszkesége csorbát szenved, vagy erőfeszítéseit nem értékelik, a stressz a szíve körül összpontosul. A külső elismerés hiányának legjobb ellenszere az önszeretet és a mások irányába történő nagylelkűség fejlesztése. Az Oroszlán jegyű ember növelni tudja egóját és tudatosan tudja serkenteni a szív chakrát. Az egyik legjelentősebb tibeti meditáció alapja, hogy a vibráló térből az emberiség felé küldött szeretettel serkentik a szív központot. Amikor a szeretet energia erős és kikerül a szívből, a szív vibrálóan ver. Az univerzum törvénye szerint az univerzális szinten kibocsátott szeretet személyes szinten visszatér.  
     
    Szűz Aszcendens 
      
    A Szűz Aszcendensű egyén jó értelmi képességgel, kiváló tárgyilagossággal és bal agyfélteke működéssel rendelkezik. Nem lassú, de szereti felmérni a helyzetet mielőtt cselekszik. Testbeszéde is tükrözi ezt a megfontoltságot. Miután felmérte a helyzetet és meghozta a döntését, megfontoltan cselekszik. A megfontoltság számos kérdést vethet fel. A döntés meghozatalához szükséges időt kérdések özönével álcázhatja, melyek tudattalanul is egyfajta lassító mechanizmusként működnek.
Elemző képessége kiváló, de stressz hatás vagy biztonságérzet hiányában a gondolatai mögé rejtőzik, túlságosan kritikussá válhat. Intellektuális szinten polarizálódik, ezért a stresszhatások, illetve az aggodalom feszültséget kelthetnek benne és elzárhatják az agyba áramló energiát, amely olyan mentális mérgeket termel, melyek épp oly károsak a szervezetre, mint a materiális mérgek.
A másik testrész, amely a Szűz Aszcendensű egyéneknél stresszhatás alatt sérülhet, a bélrendszer. A vastagbél problémák (?), a székrekedés és a bélgörcs a belső stressz jelei lehetnek, mely krónikussá és komollyá is válhat. A beöntés vagy a vastagbél rendszeres tisztítása meggátolhatja a mérgek felgyülemlését. A torna ugyancsak elősegítheti az izomtónus frissességét a test e részén.
Egy fiatal Szűz Aszcendensű hölgynek tizenéves korában sűrűn voltak hasi görcsei. Stressz hatására a gyomor alatti rész összeszorult, ő azonban soha nem panaszkodott a hasi fájdalmai miatt. Amikor 21 éves korában sürgős végbélműtétet hajtottak végre nála, felfedezték, hogy a féregnyúlványa többszörösen rá van tekeredve a vastagbél egy szakaszára és gátolja a bélrendszer természetes működését. Végül ez az elzáródás kritikus szakaszba érkezett, amely szükségessé tette az operációt.
Számos gyermeknél és fiatalnál tapasztalható stressz és aggodalom jóval azelőtt, hogy a rájuk nehezedő nyomás szemmel láthatóvá válna. Ez valamely testrész tartós elzárását, korlátozását vonja maga után. A Szűz Aszcendensű egyén nagymértékben gyógyíthatja magát gondolatai és magatartása segítségével. A negatív energia vagy az aggodalom pozitívvá történő átalakítására való hajlam megoldást kínál a problémákra és kivédheti azon testrészek összezsugorodását, melyeknek az adott pillanatban semmi köze nincs a stresszhez.  
     
    Mérleg Aszcendens 
      
    A Mérleg Aszcendensnél a hasnyálmirigy és a lép azok a szervek, melyek külső nyomás hatására megsérülhetnek. A születési trauma vagy a kora gyerekkori nehézségek megnyilvánulása, azoknál a szerveknél tapasztalható, melyek a felszívódással, a szabályozással, a kiválasztással és a szervezet egyensúlyának fenntartásával hozhatók összefüggésbe. A Mérleg Aszcendensű egyének általában édes szájúak és gyakran fogyasztanak magas cukortartalmú ételeket. Amikor a szervezet belső állapota nem megfelelő, vagy stresszhatás éri, az egyén édesség fogyasztása megnövekedhet, melynek következtében a hasnyálmirigy működése felerősödik, és ez megbolygatja az egészséghez oly szükséges egyensúlyt. Fáradtnak és erőtlennek érzi magát, amely arra ösztönzi, hogy a gyorsabb energia égés érdekében több cukrot vagy szénhidrátot juttasson a szervezetébe.
Ezen Aszcendensű emberek egyik legfontosabb jellemzője a szépség iránti igény: ez az édesség utáni vágy érzelmi megfelelője. Úgy gondolja, hogy ha szép, kedves és udvarias, akkor a problémák anélkül oldódnak meg, hogy az egyensúly megbomlana. Az egyén valójában úgy érzi, hogy életben maradása a kedvességén múlik. Az elhagyatottság érzése, és a higgadtságra irányuló tendencia, olyan anyagok emésztését indíthatják el, melyek növelik a vitalitást, és több energiát termelnek. Ezek az anyagok néha nagyon veszélyesek a belső vitalitásra, mivel téves és félrevezető jó érzést eredményeznek. Különösen a kokain lehet nagyon vonzó. Ugyanakkor nagyon káros, mivel társadalmi elfogadottsága igen magas. A Mérleg Aszcendensű ember mindenek előtt társadalmi lény és nagylelkű ember.
Az élet értelmének keresése ellensúlyozhatja a tehetetlenségre való hajlamot, és nagyobb egyensúlyt teremt a fizikai testben. A folyamatos szépség utáni vágy legjobb ellenszere, a cselekvés és az élet értelmének keresése miközben az egyén a béke, harmónia és a szépség légkörét teremti maga köré. Ezen Aszcendens képviselőinek nagyon fontos a fair play. Fontos, hogy az egyén felismerje, hogy a diplomácia és a tapintat inkább pozitív, mintsem negatív jelenség.  
     
    Skorpió Aszcendens 
      
    A Skorpió Aszcendensű egyén nagyon dinamikus és erős egyéniség. A személyes vonzerő, minden törekvésükben sikeressé teszi ezeket az embereket. De a stresszhatások, illetve a manipuláció, valamint a becsapottság érzése megszállottá teheti őket és megerősítheti a kiegyensúlyozottság utáni vágyukat. Ha negatív irányba mozdulnak el, előjöhet a bosszúálló énjük, és komoly károkat okozhatnak az energiaterükben lévő embereknek. A Skorpió Aszcendensű egyén gyakran befelé fordítja energiáját, ezáltal egy belső időbombát teremtve. A stresszre vagy a traumára adott reakciói, gyakran a szaporítószervekben, a gyökér chakrában valamint az egész endokrin rendszerben okozhatnak rendellenességeket.
Ezen dinamikus Aszcendenssel rendelkező embereknek a kívülről érkező megpróbáltatásokat a saját valójukban kell értelmezni. Ezek a megpróbáltatások gyakran öntudatlanul az egyén által létrehozott és tervezett próbatételek, azért, hogy felkészítsék őt egy magasabb tudatszintre történő áttérésre. A születési horoszkóp bármely területét is uralják a Skorpió vagy a Plútó energiái, ezek az élet azon területeire vannak hatással, ahol a legjelentősebb próbatételek és beavatkozások történnek.
A Skorpió Aszcendensű egyének esetében a legnagyobb próbatételek személyes életével, lehetőségeivel, illetve az önmegvalósítás folyamatával hozhatók összefüggésbe. Ha hajlandó felvenni a harcot személyiségének és lelkének sötét pontjaival, akkor legyőzheti a benne lévő csúcsra törő angyalt. Azáltal nyer, hogy magát ellazítva tehetségét a világmindenségbe bocsátva magasabb szintű megoldásokat keres. Valójában a magasabb énje felé fordul. A megszállott gyermeki makacsságát sikeresen fordítja át egy magasabb szintű akaratba, s ez az az akarat, amely minden ember számára magasabb és nagyobb jóságot hordoz. Sokkal hatékonyabbnak érzi magát, mint valaha, miután egy rossz helyzetet olyanná formált, amely minden érintett számára hasznos. A legfontosabb, amit az ezen Aszcendenssel rendelkező egyéneknél fel kell ismernünk, a kár mértéke, melyet személyiségének negatív oldala másoknak okozhat, mivel ezen Aszcendens férfi tagjai vagy papok, vagy playboyok, női tagjai pedig papnők, vagy kurtizánok.
Az Aszcendenshez kapcsolódó fájdalmas harcok sokszor a gyermekkori nélkülözésben gyökereznek. A természetes, szabad gyermekkor, ahol játék és a jókedv serkentette a természetes képzelőerőt ismeretlen fogalom az ilyen egyének számára. A Skorpió Aszcendensű emberek mindenek felett az univerzum gyermekei és csak a tudat magasabb szintjén tudnak szabadon játszani. Ez az a szint, ahol valójában élnek. Olyan állapotokat és helyzeteket tudnak teremteni, melyek az egész emberiség számára hasznosak. Ez nyújtja számukra a legkellemesebb elfoglaltságot. Megtanulják az erőt hatékonysággá alakítani.  
     
    Nyilas Aszcendens 
      
    A Nyilas Aszcendensű egyénre az optimizmus és a kihívások iránti igény jellemző. Ezért mindenféle frusztráció a fizikai jólétét veszélyeztetheti. Ha a sors vagy az emberek komolyan elhagyják, vagy ha saját képességeit meghaladó feladatokat végez, nehéz megőriznie természetes humorérzékét. Újabb csalódástól való félelmében inaktívvá válik, képtelen új célokat kitűzni és nem reagál az új kihívásokra sem.
Ezek a terhek elsősorban a vesét, a májat és az ülőideget terhelik. Az életében jelentkező problémák vagy traumás helyzetek mérgező állapotot teremtenek, amely a felső lábszár gyengeségében, illetve a vese, a máj és a csípő rendellenességében mutatkozik meg. Ezen pszichológiai felépítésű embereknek az új célok és új kihívások jelenthetnek orvosságot a problémákra. Az újabb csalódás lehetőségét akkor kerülheti el, ha megtalálja az önmegvalósítás új formáit.
A Nyilas Aszcendensű ember nagyon lelkes, ami ragályos is lehet. Azáltal, hogy magát arra serkenti, hogy egyre magasabbra jusson, másokat is arra ösztönöz, hogy a legtöbbet hozzák ki életükből. Számára a túléléshez nélkülözhetetlen az optimista hozzáállás. Jó egészségének fenntartásában az elsőszámú tényező a humor. A kihívások serkentik az egész fizikai mechanizmust, különösen azokat a szerveket, melyek a táplálkozással és a méregtelenítéssel hozhatók összefüggésbe. Az emésztő rendszerben végbemenő folyamatok puszta bemutatása rávilágít arra, hogy mi történik a Nyilas Aszcendensű ember életében: néhány ember és lehetőség tápláló és előnyös lehet számára, míg másokat amilyen gyorsan csak lehet, ki kell iktatni a rendszerből, mielőtt lehetőségük nyílna arra, hogy megmérgezzék azt.  
     
    Bak Aszcendens 
      
    A Bak Aszcendensű egyéneknél a stressz és trauma okozta nyomást a csontrendszer viseli. Az egyik legjelentősebb ilyen pont a váll fölött található. A Bak Aszcendens az Atlasz komplexussal rendelkező egyéneket jellemzi: Atlasz a vállán hordozta a világ terhét. Az az egyén, aki ezzel a komoly és tehetséges Aszcendenssel született, komolyan érzi a felelősség súlyát. Tudatlanul egész testét megterhelheti az élet terheivel. Ez a tendencia, már a születés előtt a méhben elkezdődik.
Mivel a csontrendszer tartóoszlopai a térdek, az ebben a testrészben bekövetkező gyengeség a stresszhelyzet kulcsa lehet. Ezen terhek felszabadításánál az első dolog annak reális felmérése lehet, hogy mi az, amit az egyén fel tud vállalni és mi az, amit nem. Ha az egyén észreveszi, hogy fogait csikorgatja, vagy összeszorítja, ez annak a jele lehet, hogy a terhes helyzetek felhalmozódtak az életében és ezért néhány dologra nemet kell mondania.
A napi munkában nagyon fontos szerepe lehet a nyújtó gyakorlatoknak. Nagyon fontos, hogy az egyén megőrizze a gerincoszlop rugalmasságát és, hogy megkönnyítse a szabad energiaáramlást a gerincoszlopban. Ily módon az energia szétárad az idegrendszerben és azon keresztül az egész szervezetben. A jóga gyakorlatok elsősorban azokat a belső szerveket serkentik, melyek egyéb esetben nem kapnak kellő figyelmet az egészséges és effektív működéshez. A fogak és a fogíny napi ápolása is nagyon fontos, hiszen stressz helyzetben ezek a testrészek is sérülhetnek.  
     
    Vízöntő Aszcendens 
      
    A Vízöntő uralkodó bolygója az Uránusz, amely a magas oktávú bolygók közül az első. Amíg a Szaturnusz által irányított tulajdonságok a megfontoltság, a felelőssége, illetve a parancsolgatás, addig az Uránusz jellemzői a szabadság a sponteanitás és a leleményesség. A Vízöntő Aszcendensű egyén megjelenése sajátos és szokatlan. Testbeszédére és modorára az idegesség, a túlfeszítettség és az impulzív nyugtalanság jellemző. Mindemellett olyan fizikai rendellenességek is előfordulhatnak nála, mint az idegrángás, a rángatózás és a viszketegség. A Vízöntő szabályozza az idegrendszert. Úgy tűnik, hogy a Vízöntő Aszcendensű emberek, olyan magas feszültségű elektromos árammal rendelkeznek, melyet az idegrendszer nehezen tud felszívni.
A Vízöntő Aszcendensű ember megjelenése olyan, mintha egy másik bolygóról érkezett volna. Például nagyon nagy feje és furcsa szemei lehetnek(???). A Földön nem mindig érzi otthon magát. Szinte mindenre allergiás lehet, ami a Földhöz kapcsolódik, így a porra, a pollenre, az állatokra és bizonyos ételekre is. Étrendje szokatlan lehet és majdnem, hogy a levegőből képes megélni, mivel az oxigén igénye éppoly nagy, mint az élelmiszer iránti igénye.
Amellett, hogy nagyon nagy a szabadságvágya, vágyik arra is, hogy hazataláljon, anélkül, hogy tudná pontosan hol is van az otthon. Talán még azzal sincs teljesen tisztában, hogy milyen szabadságra vágyik, de a nyugtalansága, azt jelzi, hogy lelke mindig valami olyasmi után kutat, mely számára megérinthetetlen, megízlelhetetlen, és láthatatlan. Gyakran érzékeny és erősen reagálhat dolgokra érzései néha még saját magának is leírhatatlanok. Tudatosan, vagy tudat alatt öngyilkos hajlamai lehetnek. Nem érzelgős, de néha azt kívánja, bárcsak megállna a Föld és leszállhatna róla.
Nyomás vagy trauma hatására a lábikra és a bokák sérülhet meg, mivel a Vízöntő irányítja az alsó lábszárat. Stressz hatására lábai például megremeghetnek. Az Uránusz szabályozza a légzést, csakúgy, mint az idegrendszert. A Vízöntő Aszcendensű ember stressz hatására légszomjat, vagy egyéb légzési rendellenességeket, mint például asztma, vagy tüdőtágulás, tapasztalhat. Tüdeje nem feltétlenül gyenge, de trauma, vagy stressz hatására visszatartja lélegzetét és gátolja az idegrendszerbe jutó oxigénáramlást. Oxigénre vagy pranára (a napsugárból származó magasabb oktávú oxigén) van szüksége ahhoz, hogy idegrendszerét megtisztítsa. Azt is meg kell tanulnia, hogy szellemi énjét, hogyan helyezze el fizikai testében, hogy az sokkal inkább összhangba kerüljön a földi síkkal. A csontváz központi szerepe révén felszabadíthatja azon idegesség egy részét, amely a valós földi helyzet megoldásához kapcsolható.
Mivel a Vízöntő típusú ember kényelmetlenül érzi magát a Földön, sokkal inkább kötődik a szellemi síkhoz. Jó érzéke van a szellemi segítők, illetve vezetők kiválasztásában és néhány területen komolyan ki tudja mutatni zsenialitását. Természetesen kapcsolatban áll a zenével és egyéb magas frekvenciájú tevékenységekkel, melyek gyógyító hatással is vannak rá. A nehézségek egy része a földi sík idő tényezőjéből adódhat, mivel a lét magasabb szintjén az időnek nincs különösebb funkciója. Az idő strukturálása hasznos lehet a Vízöntő Aszcendensű ember számára, mivel segíthet neki két lábbal a földön maradni. Élet szerkezetének kombinációja, illetve a napi tevékenységéből adódó élvezet és szabadság csodákat tud művelni az egészségével és az idegrendszerével. Bármely magasabb oktávú gyógyító technika, mint például a meditáció, a képzelet, a szín, a hang, a gyógynövényekből készült gyógykészítmények, illetve a kristályok hasznosak lehetnek számára.  
     
    Halak Aszcendens 
      
    A Halak Aszcendensű ember természeténél fogva idealista. Nagy álmodozó és rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot. Kialakít magáról egy álomképet, mintha egy saját maga alkotta világban élne. Gyönyörű fényképeket készít, mintha egy glória lenne a feje körül, és vagy igazi látnok, vagy nagyon naiv.
A Halak Aszcendensű emberek általában rejtőzködők. Amikor az élet kellemetlen helyzeteket hoz, struccpolitikát folytatnak és fejüket a homokba dugják. Nagy nehézséget okozhat számukra, hogy szembe nézzenek, azzal, amit mások realitásnak neveznek, mivel az ő realitásuk sokszor különbözik ettől. Egyszerűen kiiktatják azokat a dolgokat, melyekkel nem akarnak szembe nézni.
A Halak Aszcendensű ember számára nagyon fontos, hogy még azelőtt konfrontálódjon a stressz helyzettel, mielőtt az túlságosan rombolóvá válna számára. Amíg lehetőség nyílik idealizmusa és képzeletei megnyilvánulására jól érzi magát, de a csalódás összetöri az álmait. Stressz hatására számára ismeretlen félelmek töltik el a tudatát. Tudatosan kell fejlesztenie az elemző képességét és a terveit, annak érdekében, hogy ellensúlyozni tudja az emberekkel szemben tanúsított idealizmusát, és hogy életében a megfelelő helyre tudja helyezni őket.
Ha az életben trauma éri, a lábak, és a látás szenvedhet károsodást, mivel ezen kritikus testrészeket a Neptunusz irányítja. Rövidlátás alakulhat ki, úgy fizikai, mint mentális szinten és újra kell éleszteni idealizmusát, azáltal, hogy új elképzeléseket alkot arra, hogyan akarja újra megnyitni életét. Mivel a Neptunusz irányítja a lábakat és a lábon számos akupunktúrás pont található a talpmasszázs növelheti a vitalitást és az egészséget. A láb reflexológia nagyon hatásos módszer a belső szervek és a szervezeten belüli energiaáramlás serkentésére.
A Halak ugyancsak kapcsolatba hozható a nyirokrendszerrel. Ezért a megfázás, a fertőzések és az influenza nagyon gyakori betegségek stressz helyzet esetén. A nyirokmirigyek nagyon fontos részét képezik a szervezet tisztító rendszerének, mivel kapcsolódnak az immunrendszerhez. A nyirokmirigyeknek azonban nincs semmilyen kivezetése a szervezetbe, hogy megtisztítsák azt a mérgező anyagoktól. Ha a Halak Aszcendensű egyén fertőzésben vagy megfázástól szenved immunrendszere a csalódottság következtében legyengül, mivel ez a reakció a szervezeten belül mérgező anyagokat termel. Ha a rózsaszín szemüveg lekerül a szeméről az igazság elviselése komoly nehézségeket okozhat számára. 

Forrás: Internet

 

'A nemes élethez nem kellenek nagy tettek, csupán tiszta szív és sok-sok Szeretet!'

'Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.'

'Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy, megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben!'