HALAK JELLEGZETESSÉGEI

1. Kisebb összetűzés esetén nem szabad harmadik személyt igénybe venni a békítésre, rossz hatása lenne. Az otthonban legfontosabb a szerelmi élet, a kellemes együttlét és akkor még az anyagiak sem problémák többé. A szerelmi jólét a legfontosabb.
2. Semmi értelme sürgetni, o mindenképpen elvégzi előbb, amit el akar végezni és csak zavarná, idegesítené a sürgetés.
3. Alkalmazkodó, de esetenként szereti a szórakozást, a jó kiruccanást. Ez egyik kelléke boldogításának.
4. Rá lehet bízni a pénzügyek kezelését, a Halak mindent el fog követni, hogy megtartsa a pénzügyi egyensúlyt. Nagyon büszke, hogy jó beosztású, jól tud gazdálkodni.
5. Házassági együttélés esetén a Halak hűsége kizárólag a másik féltől függ. Álmodozó, romantikus természete könnyen tovább veszi, ha az otthonban nem talál boldogságot.
6. Vigyázni kell, hogy bizalmával vissza ne éljen a szeretett személy. Éppen így nem szabad „lebeszélni” az o ideáljait, eszményeit és filozófiáját az élet szépségeiről. Ellenkező esetben nagyon könnyen elveszíthető.
7. Bizonyos kisebbségi érzés gyakori a Halaknál. Ezért egy kis bátorítás, tömjénezés, értékeinek hangoztatása nagyon szükséges.
8. Ha sikerült meghódítani egy Halak jelűt, ápoljuk azt az odaadó, becsületes, önzetlen szerelmet, amit kapunk, ne távolodjunk el pillanatra sem, ne kockáztassunk semmit, minden megzavarhatja a Halak érzékeny, szép szerelmét.
9. Ha a Halak egyetértését akarjuk ügyünkhöz, kérjük tanácsát, biztos, hogy mellénk áll és teljes megértéssel magáévá teszi az ügyet.
10. Ha a Halak-jelű elragadtatja magát, ha érzelmi kitörései vannak, ha sír, hagyjuk, ne zavarjuk meg. Szükséges levezetése ez a lelki telítettségnek és utána annál derűsebb és boldogabb lehet minden. 

'A nemes élethez nem kellenek nagy tettek, csupán tiszta szív és sok-sok Szeretet!'

'Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.'

'Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy, megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben!'