CSILLAGJEGYEK ÉTELEI

A Kos jelleme:
A mitológiai háttérből is sok minden kiderül a kos típus lelki alkatáról.Nagyon határozott, ösztönös, szenvedélyes és törekvő, gyakran nem az eredményelérésére koncentrál, hanem csak önmagáért a cselekvésért cselekos.jpgkszik. Szereti akihívásokat, bátran vállal kockázatot. Semmi sem nyomasztja jobban, mint az"állóvíz" és a tehetetlenség. Céltudatossága olykor kegyetlenségnekis tűnhet, mert nem mindig figyel arra, hogy min gázol át. Ez azt is jelenti,hogy önmagát sem kíméli, nem véletlenül mondják erről a jegyről, hogy"fejjel megy a falnak". A kos vérében benne van a harci szellem,szüksége van a versenyhelyzetekre, a megmérettetésre, amelyek során mindignagyon egyenesen, nyílt lapokkal játszik. A függetlenség és az önállóság nagyonfontos számára. Nagy energiákkal és akaraterővel rendelkezik, és nem túlérzelmes típus. A kezdeményezésben kétségtelenül ő a legjobb. Kalandvágya,bátorsága, gyors észjárása és optimizmusa miatt igen népszerű a baráti körében.
Mit egyél? Ajánlott az ésszerű étkezés. A zabpehely, a hal, a zöldségek (azok között lehet káposzta, retek, fehérrépa is), enyhén zsíros hússal és sült burgonyával. A kapor és a hagyma különösen jót tesz a Kos jegy szülötteinek. Kerüld az éjszakai nassolást. Mit igyál? A Kosok könnyen elveszíthetik a mértéket, ha ivásról van szó. Sajt mellé fogyasszanak vörösbort, máskor inkább fehérbort vagy 1-2 pohár pezsgőt. Mivel vendégeld meg a Kost? Szaftos, fűszeres étellel lepd meg, de ne feledkezz meg a zöldségekről sem! Desszertnek édes sütivel és gyümölccsel kínáld. Étellista
- Hús: bárány, hal
- Gyümölcs: grépfrút, görög- és sárgadinnye, málna, kivi
- Zöldség: sárga- és fehérrépa, burgonya, retek, paprika

- Fűszerek: bors, hagyma, sáfrány, kapor, rozmaring, menta, koriander, kakukkfű 
A Bika jelleme:
A gyakorlatiasság, a kézzelfogható dolgok értékelése többnyire minden bikaszülöttre jellemzőek. Türelmes, kitartó típus, bika.jpgés gyakran nagyon makacs is. Nemszereti a túl sok változást, fél a bizonytalanságtól és nehezen szokja meg azúj helyzeteket, viszont annál alaposabb és szívósabb természetű. Melegszívű,nem áll távol tőle a romantika, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Az életélvezetét és az érzékiséget tőle lehet a legjobban megtanulni, páratlanulértékeli a kényelmet, a finom ízeket, a jó életet. Előfordulhat, hogy túlzottanmaterialista szemléletű, az elvont eszmékkel általában nem tud mit kezdeni.Kifinomultabb szinten azonban páratlan művészi érzékkel, tehetséggel isrendelkezhet.
Mit egyél? Hajlamos vagy a falánkságra... Ne feledd: nem mindig egészséges, ami finom! Egyél sok gyümölcsöt: narancs, citrom, alma, szilva és körte a legjobb választás. A hús mellé pedig könnyű salátát, sárgarépát és káposztát válassz. Mit igyál? A nyugodt, csendes Bikát ingerli az erős alkohol, az égetett szeszes ital. Igyál inkább finom, nemes borokat. Mivel vendégeld meg a Bikát? A hagyományos konyhát, a gazdag ízvilágot kedveli. Hússal teli, sűrű levessel várja. A fő fogás legyen egzotikus ízesítésű sült marha, desszertnek gyümölcsöt tálalj. Étellista
- Hús: Marhahús
- Gyümölcs: alma, szilva, banán, cseresznye, körte, narancs, citrom
- Zöldség: borsó, paraj, paradicsom, sárgarépa, káposzta

- Fűszer: kapor, petrezselyem, menta, szegfűszeg, ánizs 
Az Ikrek jellem:
Ez a legkíváncsibb, a legtudásszomjasabb jegy az összes közül. Minél többettud, annál nagyobb biztonságban érzi magát. Mozgékony, változékony, rugalmastermészetű, állandó mozgásban van, ezért mindig jól értesül az aktualitásokról.Ügyesen forgatja a szavakat, talpraesett, és érzékeny idegzetű. ikrek.jpgMeglehetősenracionális gondolkodású, könnyen köt ismeretséget, és gyakran bőbeszédű. Kitűnőintellektuális képességekkel rendelkezhet, érdemes idegen nyelveket tanulnia.Előfordulhat, hogy túl sok minden érdekli, de kissé felületes, semmiben nemmerül el igazán. Szeret kibújni a kötelezettségek alól, Hermész"csalafintasága" nem áll távol tőle. Nem túl érzelmes típus, gyakran"túlagyalja" az érzelmi ügyeit. Gyakran kerül végletesdöntéshelyzetekbe, ahol a "fekete" vagy a "fehér" közöttkell választania. Szeret utazni és kötetlenül társalogni.
Mit egyél? Fehérjetartalmú ételeket: tojás, sajt, dió. Idegrendszeredet óvja az aszalt szilva és barack, az olajbogyó és a földi mogyoró. Ehetsz erősen fűszereset is. Mit igyál? Nem érdekel igazából az ital. Társaságban igyál könnyű száraz bort vagy muskotályt. Mivel vendégeld meg az Ikreket? A mennyiség nem, sokkal inkább a változatosság érdekli. Az asztal legyen kicsi, de tele egzotikus étellel. Étellista:
- Hús: baromfi
- Gyümölcs: karambola, gránátalma, datolya, dió
- Zöldség: bab, kelkáposzta, zeller, olajbogyó, paprika, paradicsom

- Fűszer: chili, bors, torma, szerecsendió 
A Rák jellem:
A rák jegyét a legcsaládcentrikusabb jegyként tartják számon. Erősen kötődik amúlthoz, a gyermekkorához, az otthonáhrak.jpgoz, és gyakran jellemzi egyfajtaromantikus elvágyódás a "régi szép időkbe". Élénk képzelőereje van, nagyon együttérző tud lenni, és érzékenysége miatt könnyen felzaklatja magát.Kedélye hullámzása a Hold változásaihoz hasonlítható, és többnyire nagyonbefolyásolható. A lelki biztonságérzetre, védettségre vágyik, ebből adódik,hogy olykor gyerekes megnyilvánulásai vannak. Nehezére esik megválni a múlttól,ez ugyanúgy vonatkozik emberekre, mint tárgyakra, dolgokra. Erre a jegyrejellemző a "gyűjtőszenvedély", a jegy szülöttje kívülállók számárasokszor érthetetlen okokból mindent félretesz, gyűjtöget. Kitűnő megérzései vannak,és jó a zenei, művészi érzéke.
Mit egyél? A gyomrod rabja vagy, ezért érdemes odafigyelni, mit eszel. Görögdinnyét korlátlan mennyiségben fogyaszthatsz, mert az tisztítja a szervezetet. Ajánlottak a zöldségek és a tenger gyümölcsei, de csak módjával. Mit igyál? Óvatosan az alkohollal, főleg a sörrel. Ne igyál olcsó bort és sört, mivel igen érzékeny a gyomrod. Inkább a vermutot válaszd, de abból se sokat, mert a Rákok könnyen alkoholfüggővé válhatnak. Mivel vendégeld meg a Rákot? Szereti a szép terítéket. Rákkal, kagylóval, hallal lepd meg. Kedveli a gombát, a salátaféléket és a különféle szószokat, a tejszínhabos fagylaltot vagy gyümölcsöt. Étellista:
- Hús: hal, tengergyümölcsei
- Gyümölcs: kókuszdió, szőlő, citrom, görögdinnye
- Zöldség: káposzta, uborka, uborka, burgonya, fejes saláta, fehérrépa

- Fűszerek: citrom, mustár, kakukkfű, vanília, fahéj, torma, zsálya 
Az Oroszlán jellem:
Elsősorban az élet szeretete, vitalitás, túlpezsgő életerő jellemzi. Optimistatermészetű, tele van boroszlan.jpgizalommal minden és mindenki iránt. Nagylelkű éssegítőkész, erős kisugárzásával sokakat képes belelkesíteni. Szüksége van arra,hogy nagyra értékeljék, dicsérjék és megbecsüljék, hajlamos lehet aszínpadiasságra, a drámai fellépésre. Szereti a pompát, a luxust, aszabadságot. Előfordulhat hogy hencegővé és hatalmaskodóvá válik, de ilyenkor anagyzási hóbortja mögött a kisebbrendűségi érzése húzódik. Erős érvényesülésivágya van, általában céltudatos. Ettől azonban még megmarad játékossága, és azélet élvezetének képessége. 
Mit egyél? Feltétlenül egyél baromfit, és minél több friss és szárított gyümölcsöt. A zöldségek közül pedig tököt és padlizsánt. Mit igyál? Ne vidd túlzásba, mert hamar megárt az ital. Néha már néhány pohár bor is... Mivel vendégeld meg az Oroszlánt? Szereti a luxust. Készülj kaviárral, lazaccal vagy vadétellel boros mártásban. Ne feledkezz meg a klasszikus zenéről sem. Étellista:
- Hús: baromfi, vadhúsok, hal
- Gyümölcs: alma, citrom, narancs, ananász
- Zöldség: olajbogyó, tök, padlizsán, karalábé, zöldborsó

- Fűszer: koriander, gyömbér, tárkony, ánizs, szegfűszeg, bazsalikom, cikória  
A Szűz jellem:
Általában a szorgalmasságot, a tevékenykedés örökös szükségességét a szűzjegyéhez társítják. Gyakorlatias, rendszerető, óvatos, éles eszű, és szeretihasznosnak érezni magát. Jó megfigyelőképessége és kitűnő nyelvérszuz.jpgzéke van.Vágyik a külső és a lelki tisztaságra, olykor már rendmániás szinten. Ennek agyökeres ellentéte is előfordulhat, amikor nagyon rendetlen a jegy szülöttje.Erős önfegyelme van, ha elhatároz valamit, azt többnyire végig is csinálja.Nagyon kritikus tud lenni, sajátos humora is összefügg a kritikusságával,szkepticizmusával. Előfordulhat hogy kicsinyes és szőrszálhasogató, hajlamosleragadni a részletekben. Kevésbé van bizalommal az élet és általában azemberek iránt, mert fél az ismeretlentől. Nagyon segítőkész lehet, a szolgálatminden szinten közel áll hozzá, született gyógyító is lehet. 
Mit egyél? Legjobb, ha többnyire vegetáriánus étrendet választasz. Felejtsd el a zsíros disznóhúst. Néhanapján ehetsz csirkét vagy borjút. Zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthatsz korlátlanul. Mit igyál? Májadnak és gyomrodnak könnyet megárthat az alkohol. Könnyű száraz bort ihatsz azért olykor-olykor. Mivel vendégeld meg a Szüzet? Nem igazi ínyenc, közömbös a finomságokra. Ajánlj salátát friss zöldséggel, főfogásnak borjút rizzsel, desszertnek pedig gyümölcsöt.
Étellista
:
- Hús: borjú
- Gyümölcs: sárgabarack, gránátalma, dinnye, eper, ribizli
- Zöldség: bab, karfiol, zeller, tök, saláta, uborka

- Fűszer: cikória, vanília, babérlevél, fahéj 
A Mérleg jellem:merleg.jpg
Nincs még egy olyan jegy, amelynek annyira fontos lenne a kiegyensúlyozottság,a szépség és a harmónia, mint a Mérlegnek. Szeret ismerkedni, flörtölni, igazitársasági ember. Nagyon jól tud diplomatikusan fogalmazni, általában kerüli aszélsőségeket, és az ellentétek kiegyensúlyozására törekszik. Gyakran nem képesdönteni, kerüli a konfliktushelyzeteket és rózsaszín eszméket kerget aproblémákkal való szembenézés helyett. Békeszerető, és nem túl kezdeményezőtípus.
Mit egyél? Hajlamos vagy a habzsolásra... Az érbetegségek elkerülésére egyél fokhagymát és áfonyát, reggelire pedig valamilyen csírát. Kerüld a fűszereset, helyette fogyassz finom szószokat és vitamindús salátákat. Mit igyál? Társaságban hajlamos vagy többet inni a kelleténél. Csak falatkákat fogyasztasz ilyenkor, ám ezek nem szívják fel az alkoholt. Mivel vendégeld meg a Mérleget? A Mérleg inkább a hangulattal törődik, nem az étellel. Tegyél salátákat és különleges szószokat az asztalra. Az édesség is nyerő. Étellista:
- Hús: kerülendő
- Gyümölcs: alma, áfonya, banán, cseresznye, körte, málna, eper, datolya

- Zöldség: borsó, spárga, paradicsom, szójacsíra, búzacsíra
- Fűszer: szegfűszeg, ánizs, zsálya, tárkony, kapor  
A Skorpió jellem:
A skorpió jegy szülötteit a legtitokzatosabb egyéneknek tartják. Miközbenmagáról nem szeret túl sokat elárulni, másokat képskorpio.jpges nagyon hamar kiismerni, éseltalálni a másik legfájóbb pontját. Erős akaratú, kitartó, törekvő, éstöbbnyire fontos számára a hatalom. Látszólagos nyugalma és keménysége mögöttnagyon sérülékeny és finom érzésű. Kissé önfejű, olykor a végletekigragaszkodik a véleményéhez. Hihetetlenül erős regenerációs képessége van,minden helyzetből képes talpra állni. Jó érzéke van a kutatómunkához, a titkokfeltárásához, általában érdeklik a misztikus, elvont dolgok. Gyakran nagyonkarizmatikus személyiség, aki nagy hatással van másokra. Hatalmas önfegyelmevan, viszont abban mértéktelen, hogy képes az önpusztításig kiállni a számárafontos ügyek mellett.
Mit egyél? Igyekezz minél több fűszeres szószt fogyasztani. Egyél sok fehérrépát és káposztát. Tejterméket is ehetsz, de csak mértékkel. Halat minden mennyiségben fogyaszthatsz. Mit igyál? A túlzott alkoholfogyasztás árt a májadnak és a veséfnek, és könnyen elveszítheted önkontrollodat is. Habzóborok, pezsgő és muskotályos bor ajánlott. Mivel vendégeld meg a Skorpiót? Szervírozz neki fűszeres ételeket. Imádja a mustárt, a tormát. Spárgalevessel és kagylóval, vagy rákkal leveheted a lábáról. Desszertnek sajtot kínálj. Étellista:
- Hús: kagyló, rák, hal
- Gyümölcs: grépfrút, görögdinnye, sárgabarack, alma
- Zöldség: fehérrépa, sárgarépa, káposzta, tök, retek

- Fűszerek: bazsalikom, koriander, mustár, torma  
A Nyilas jellem:
Optimista, szabadságra és függetlenségre vágyó, aki állandóan újtapasztalatokat és célokat keres. Ha nenyilas.jpgm hisz valamiben, akkor képtelen bármitis tenni az ügy érdekében. Nagyvonalú és joviális, nehezen viseli a hétköznapokrutinját, a "földi" korlátokat. Gyakran filozofikus természetű,foglalkoztatja az élet értelme, a vallás, az ezotéria. Nagyon szórakoztató tudlenni, nem csak kitűnő humora miatt, hanem azért is, mert született színész. Olykorfanatikus, türelmetlen és rebellis, de sosem haragtartó. Előfordul vele, hogytúllő a célon, és "le kell hozni" a valóság szintjére. Barátságos,szeret társalkodni. 
Mit egyél? Fontos számodra a sok ásványvíz, a zöldségek közül leginkább a borsó, bab és a szója. A húst a hétköznapokon nyugodtan elhagyhatod. Zöldségeket, főleg kaprot és petrezselymet korlátlanul ehetsz. Mit igyál? Májadat könnyen károsíthatja az alkohol. Könnyű bort fogyassz, azt is mértékkel. Mivel vendégeld meg a Nyilast? Igazi ínyenc. Mindenfajta konyhát kedvel. Készíts sertéshúst édes-savanyú szósszal, desszertnek pedig finom süteményt. Étellista:
- Hús: sertés
- Gyümölcs: datolya, mangó, füge
- Zöldség: articsóka, káposzta, borsó, bab, szójacsíra

- Fűszer: kakukkfű, menta, petrezselyem, bazsalikom, citromfű, kapor  
A Bak jellem:
Céltudatobak.jpgs, kötelességtudó, dolgos, és állhatatos típus. A hagyományokhoz, azadott struktúrákhoz vonzódik, nem szeret gyakran változtatni. Önfegyelmeóriási, ahogy felelősségtudata is. Testileg és lelkileg is szívós alkat. Egykissé magának való, hajlamos a munkájába menekülni az érzelmei elől. Sokat admások, a "társadalom" véleményére. Gyakran nincs elég önbizalma. Aszabályokat és a törvényeket mindig betartja, a kötelességet és a teljesítménytsokszor többre tartja, mint az önmegvalósítást. Az idő, a tapasztalatok valódibölccsé tehetik.
Mit egyél? A Bak ad a részletekre: a szép terítő, az ezüst evőeszköz és a szervírozás fontos számodra. Kivételes jegyben születtél, mert bármit ehetsz, amit megkívánsz. Étkezés előtt bátran megihatsz egy pohár bort is. Mit igyál? A tokaji, a rizling vagy a muskotályos borok serkentik az emésztésedet. Számodra szinte gyógyszernek számítanak. Mivel vendégeld meg a Bakot? Egyetlen igénye, hogy az étel - bármi is az - ízletes legyen. Kínálj neki bárányt és sok zöldséget, desszertnek pedig meggyes rétest. Étellista:
- Hús: bárány, sertés
- Gyümölcs: görögdinnye, sárgadinnye, alma, dió
- Zöldség: fehérrépa, padlizsán, spárga, tök, paprika

- Fűszer: ánizs, szegfűszeg, zsálya, petrezselyem, szerecsendió  
vizonto.jpg
A Vízöntő jellem:
Nagyon idealista és humánus, függetlenségre, szabadságra törekszik. Sokatfoglalkozik a jövővel, optimista, találékony és nagyon eredeti. Kísérletezőhajlama új és szokatlan tapasztalatokhoz juttatják. A barátság mindenek felettfontos számára, hasonló gondolkodású szellemi társak nélkül képtelen létezni.Nagy reformer, és gyakran kiszámíthatatlan. Előfordulhat, hogy az új dolgokatis hamar megunja, és ki akar tűnni a tömegből, más akar lenni, mint a többiember.
Mit egyél? Sok tejtermékeket, főleg kefirt. Fogyassz sok zöldséget és salátát. Egészséged meghálálja, ha a gránátalma a kedvenc gyümölcsöd. Ám mindenfajta édességet - sütemény, cukor, keksz - iktass ki az étrendedből. Mit igyál? Idegrendszerednek árthat az alkohol. 1-2 pohár pezsgő vagy muskotály azonban stresszoldóként ajánlott. Mivel vendégeld meg a Vízöntőt? Kedveli a spontán vendéglátást. Szenvedélyes evő. Készíts finom étvágygerjesztő falatkákat, halat és könnyű salátát számára. Étellista:
- Hús: hal
- Gyümölcs: sárgadinnye, gránátalma, őszibarack, ringló
- Zöldség: cukkini, cékla, fejes saláta, uborka, lilahagyma

- Fűszer: kakukkfű, menta, zsálya, vanília, petrezselyem, édes gyökér 
A Halak jellem:
A halak jegyűek jellemét éppolyan megfoghatatlannak tartják, mint a tengeralakját. Gazdag fantáziájú, együttérzhalak.jpgő, befolyásolható és alkalmazkodó jellem.Menekül minden korlátozottság, minden szembesülés ellen, legszívesebben végigálmodozná az életét, ezért a mindennapokkal és a gyakorlati élettel komolynehézségei vannak. Gyakran előre megérzi az eseményeket, nagyszerű azintuíciója. Hajlamos illúziókba ringatni magát, akár az önbecsapás szintjéigis. Kitűnő zenei érzéke lehet. A konfliktusokat inkább kerüli, mert nehezentudja megvédeni magát. Áldozatkész jellem, a szeretteiért mindent megtenne.

Mit egyél? Hajlamos vagy a gyomorrontásra. Ne fogyassz tartósított élelmiszert, túl fűszeres és túl zsíros ételeket, például olajban sült krumplit. Mit igyál? Könnyen rászokhatsz az alkoholra, és nagyon tudsz szenvedni a másnaposságtól. Tiszta italokat fogyassz, inkább vodkát, mint kevert koktélokat, és semmiképpen se keverd a fehérbort a vörössel. Mivel vendégeld meg a Halakat? Természetesen szeretik a halat, főleg a egzotikus fajtákat. Lepd meg valamilyen távolkeleti vagy kínai különleges halas fogással. Étellista:
- Hús: hal
- Gyümölcs: datolya, füge, mangó
- Zöldség: articsóka, káposzta, envídia, zöldbab

- Fűszer: tárkony, kakukkfű, gyömbér, fokhagyma

'A nemes élethez nem kellenek nagy tettek, csupán tiszta szív és sok-sok Szeretet!'

'Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.'

'Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy, megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben!'